Povratak Wegnerova klasika

Carl Hansen & Søn lansirao Wegnerovo djelo dosad nepoznato široj javnosti

Web Design

Carl Hansen & Søn je pokrenuo proizvodnju jednog od najranijih djela dizajnera Hans J. Wegnera: naslonjač CH22 iz 1950. godine, koji nosi broj prvog modela iz prve zajedničke kolekcije ovog inovativnog dizajnera i poznatog Danskog proizvođača namještaja. Prva Wegnerova kolekcija je sadržavala kultne stolice koje su postigle status klasika diljem svijeta. To je inspiriralo Wegnerov dosad nepoznat dizajn stolice CH26, koja se do danas nikad nije proizvodila.
Hans J. Wegner je nedvojbeno jedan od najoriginalnijih i najutjecajnijih dizajnera namještaja koji se u Danskoj ikad proizvodio. Upravo činjenica da Carl Hansen & Søn ponovno pokreće proizvodnju naslonjača CH22 – jednog od Wegnerovih prvih djela – dodatno naglašava njegov talent za dizajn i konstrukciju drvenog pokućstva.


Suradnja Georg Jensen-a s arhitekticom Zahom Hadid

Poznata Danska firma Georg Jensen je nedavno otkrila svoju posljednju suradnju s arhitekticom Zahom Hadid, koja će krenuti u prodaju posthumno, nakon što je Zaha nažalost nedavno preminula.

Web Design

Suradnja je objavljena ranije ovog proljeća, a činjenica da je Zaha Hadid nedavno umrla uslijed srčanog udara, ne čini ju manje zanimljivom. Ono što je kod ove suradnje najvažnije jest spoj Skandinavskog brenda Georg Jensen i značajne arhitekture po kojoj znamo Zahu Hadid. Ona je također projektirala showroom Georg Jensen-a u Baselworldu.

Kolekcija se sastoji od pet prstena i tri narukvice od srebra, crnog rodija i crnih dijamanata. Dizajn čitave kolekcije vuče inspiraciju iz prirode i Zahinog prepoznatljivog arhitektonskog stila.

Web Design

Kolekcija će biti u trgovini od jeseni 2016.